Mensen denken vaak: Oh dat spreken doe ik wel even. Want onder vrienden en collega’s heb ik ook altijd het hoogste woord. Maar zo gauw het er op aan komt en ze staan voor een volle zaal of voor een camera, dan is dat toch net even andere koek. Ze slaan dicht. Krijgen een black-out. Overal rode vlekken. Zien alleen maar ogen (of die camera) op zich gericht. En liggen soms zelfs nachten wakker.. Herkenbaar?

Presenteren is niet voor niets een vak. Echt zelfverzekerd en ontspannen presenteren vereist een aantal kwaliteiten, training en behoorlijk wat ervaring. Maar het is zeker aan te leren. Tijdens mijn presentatie training Spreken in het Openbaar of de camera training Zelfverzekerd Presenteren voor de Camera help ik je over drempels heen. Mijn eigen ervaring en kennis deel ik graag met je: één op één of in een groep.

Wat leer je tijdens deze Presentatie Trainingen?

Of het nou gaat om tv opnames, online presentaties of bedrijfspresentaties: Al is je inhoud nog zo sterk, het gaat om de manier waarop je deze brengt. Ben jij zelf ontspannen? Pas dan komt je boodschap ook ontspannen over.

Maar hoe doe je dat nou? Laurien heeft als doorgewinterde TV presentatrice haar jarenlange presentatie ervaring gebundeld in een intensieve training. Wat kan je verwachten te leren in haar training?

  • Hoe kijk ik naar mijn publiek of de camera?
  • Hoe breng ik mijn doel over bij mijn doelgroep?
  • Wat doe ik met mijn houding?
  • Waar laat ik mijn handen?
  • Wat zijn de do’s en don’ts?
  • Welke rol speelt intonatie?
  • Hoe pas ik mimiek toe?
  • Hoe bouw ik een verhaal op?

Ik heb buitengewoon genoten van de camera training. Het is werkelijk verbluffend hoe makkelijk je na deze training voor de camera staat. Het belangrijkste verschil is de positieve en ontspannen mindset die Laurien weet te creëren.”

“In oktober heb ik twee dagen de cursus “Spreken in het Openbaar” bij jou gevolgd. Ik merk nu hoeveel ik daar van heb opgestoken. Gisteren heb ik voor mijn managementopleiding een eindpresentatie gegeven. Ik heb nog nooit met zoveel zelfvertrouwen en plezier een presentatie gegeven. De reacties waren zeer positief en ik kon heel veel van mezelf in die presentatie leggen.”

Training op maat

De training is, naast de basis principes, altijd tailor-made want ieder persoon, elke branche en elk bedrijf heeft zo zijn eigen wensen. Daar past Laurien haar training natuurlijk graag op aan. Zo wordt de training zowel 1 op 1 gegeven als in groepsverband. Zowel voor het spreken voor een camera, als voor het spreken voor publiek. Het is sinds de Corona periode zelfs mogelijk de training online te volgen. Laurien geeft deze trainingen als docent bij het gerenommeerde instituut Spreek. Informeer naar de mogelijkheden.

Aan de slag!

De theorie wordt meteen in praktijk gebracht. Your moment to shine! De beelden worden vervolgens terug gekeken zodat je bewust wordt van hoe je over komt op camera. Hierbij voorziet Laurien je van feedback en doe je het nog eens. Onbewust neem je steeds meer mee.

On the spot coaching?

Zou jij graag willen dat Laurien aanwezig is bij jouw opnames om je “on the spot” te coachen? Op deze manier ben je er zeker van dat jouw tekst zo goed mogelijk over komt. Ze zorgt dat jij de rust vindt in het presenteren en geeft je tips die je meteen kan toepassen.

“Laurien heeft mij geleerd authentiek en overtuigend mijn verhaal te kunnen neerzetten. En dat vrijwel zonder enige voorbereiding.