Laurien's leven in een notendop..

Laurien Verstraten (Nijmegen, 30 maart 1985) groeide als oudste van 4 meisjes op in een muzikale familie in het oosten van het land. Na afronding van het Gymnasium ging zij rechten studeren aan de Universiteit van Amsterdam. Ook al haalde ze keurig haar Bachelor en Master Privaatrecht: Laurien kwam er al snel achter dat ze een leven in de advocatuur niet zag zitten en creatiever bezig wilde zijn.

Als kind was Laurien altijd met muziek bezig en greep ze iedere gelegenheid aan om op te treden: zangles, vioolles, musical, open avonden tot de finales van het Vara Kinder Songfestival. En het liefst presenteerde ze ook nog eens alles aan elkaar. Daarom volgde dit podiumbeest tevens de opleiding Muziektheater (Artez Conservatorium) en rondde ze de Academie voor Lichte Muziek met succes af.

Laurien in de schoolbanken..

Deze duizendpoot deed vervolgens nog een toneelopleiding bij Kemna (De Jaargang) waar ze acteerlessen kreeg van o.a. Monique van de Ven. Ook volgde ze een Summerschool Presenteren bij Roeland Kooijmans. Zanglessen genoot zij van o.a. Ivar Costenoble (Fontys Conservatorium). Zo maakte zij zich klaar voor een leven in de media.

Zingen, acteren en vooral presenteren. Daar heeft zij uiteindelijk haar pijlen op gericht. En met succes. Laurien speelde in diverse tv series als GTST, Dokter Tinus, Moordvrouw en Brugklas, zong zowel solo als in diverse formaties en presenteerde vele tv programma’s voor RTL en SBS. Perfectioniste als ze is blijft Laurien zich altijd ontwikkelen.